Vinterskor herr

Sponsrade länkar

Vinterskor för herrar fokuserar fortfarande mest på funktion – men även herrskorna håller på att bli mera modekänsligare än tidigare.

Vinterkänga herr
Robusta vinterskor för herrar - denna skomodell tar även fasta på vissa modeattribut.

Sponsrade länkar

Klassiska herrskor kännetecknas av sin höga nivå av praktiska funktionalitet. Varmfodrade kängor med rejäla, vattentäta sulor är ständigt efterfrågade – gärna i mörka färger som brunt och svart. Under senare år har emellertid kängor i ljust läder blivit mer populära än de klassiskt mörka modellerna. Tillverkare såsom Timberland, Meindl och Viking har anpassat sitt skoutbud till de senaste trenderna och är således kompatibla med rådande herrmode. I fråga om kängor kommer modedetaljera särskilt till uttryck i form av färger, snörning och läderkvalitet. Sula och foder anpassas endast utifrån praktiska förutsättningar.

Läderskor och impregnering

Läderskor – däribland vinterkängor – måste regelbundet impregneras mot väta och smutspartiklar. Skokräm hjälper till viss del, men impregneringsspray är i regel något bättre. Den som glömmer bort att impregnera sina vinterskor kan inte räkna med att skorna förblir vattentäta – inte ens i de fall de är baserade på vattenavstötande material som GoreTex. Tänk även på att underhålla dina vinterskor enligt följande:

  • Se till att skorna behåller formen genom att använda skoblock.
  • Ha parallella skor som används turvis – skor som utsätts för daglig användning nöts snabbare än motsvarande skor som får vila en dag efter att de använts.

Ovanstående tips gäller överlag och är inte särskilt hänförliga till vinterskor för herrar. Generellt gäller dock att läderskor fortfarande är mera populära bland män, varför vikten av impregnering inte nog kan betonas – i synnerhet i fråga om vinterskor som dagligen utsätts för både fukt, väta och smuts.

Sponsrade länkar