Seglarskor

Sponsrade länkar

Seglarskon är en elegant vårsko som oftast användas av män. Seglarskor för damer påminner däremot en aning om ballerinaskor till formen. Dock är de tillverkade av läder och försedda med lädersnören.

Seglarskor
Klassiska seglarskor med lädersnören och synliga sömmar.

Sponsrade länkar

Seglarskon påminner i mångt och mycket om loafern, men den uppvisar även unika karakteristika. Seglarskon har t.ex. alltid lädersnören och skon i sin helhet är också tillverkad i läder. Seglarskor av tyg är ovanliga, men förekommer. Seglarskon kännetecknas även av sina mjuka, ljusa skosulor. På så sätt repar de inte båten. Dock används seglarskon väldigt sällan på sjön – numera är skon istället en vardagssko som med fördel kan användas av både män och kvinnor.

Populära tillverkare av seglarskor

Seglarskor används främst av killar och män under sommarhalvåret. Stilnivån är hög på dessa skor, varför prisnivån sällan underskrider 500-lappen. Asos, Brandos, Eshoes och Skotornet har i skrivande stund märkeslösa modeller för under 500-lappen. Du som däremot är beredd att betala mycket för dina seglarskor bör i första hand bekanta dig med märken såsom Timberland, Sebago, Henri Lloyd, Head, Espirit eller Tretorn. Även Seglarshoppen.se har många snygga seglarskor i sitt produktsortiment.

Seglarskor med tygsnören

Du som använder seglarskor som vardagsskor har säkert märkt att de för seglarskorna så typiska lädersnörena lätt går sönder. Byt gärna ut lädersnörena mot ett par tygsnören i läderlook – rådfråga din närmaste skobutik om lämpliga snöralternativ.

Sponsrade länkar