Tofflor

Sponsrade länkar

Tofflor används huvudsakligen som inneskor. Tofflor kantas tyvärr av fördomen att de enbart kan användas av kvinnor och barn; ett påstående som samtliga toffeltillverkare kan dementera.

Tofflor
Öppen variant av tygtofflor.

Sponsrade länkar

Tofflor är en beteckning för fasta inneskor av tyg eller plast med ett ”bärande” skelett. På så sätt blir skillnaden mellan tofflor och sockor tydlig. Tofflor kan vara stickade, virkade eller tovade, men de kan också vara tillverkade av fårskinn. Att sy tygtofflor själv är en vanlig folkhobby, liksom att sy tofflor av skinn.

Tofflor för båda könen och alla åldersgrupper

Myten om att tofflor enbart kan användas av barn och kvinnor lever stark i samhället. Men en snabbkoll i de största toffeltillverkarnas produktsortiment sågar lätt denna myt. Sortimenten innehåller såväl dam- som herrstorlekar. Det finns också särskilda herrmodeller, som inte tillverkas i storlekar under 40. Vi svenskar föredrar följande toffeltillverkare:

  • Tofflor från Birkenstock – finns för både herrar och damer.
  • Hello Kitty tofflor – tillverkar uteslutande tofflor för flickor upp till 10 år.
  • Björn Borg tofflor – sportig toffelvariant.
  • Shepherd tofflor – tillverkar fårskinnstofflor (som namnet antyder).

Därtill kommer naturligtvis en uppsjö av märkeslösa tofflor från butiker såsom H & M, Skopunkten och Åhléns. Märkeslösa fårskinnstofflor är alltid billigare än motsvarande tofflor från kända tillverkare.

Sponsrade länkar