Deichmann skor

Sponsrade länkar

Den tyska skojätten Deichmann – tillika Europas ledande butikskedja inom skoförsäljning – har funnits i Sverige sedan 2007. Förutom onlinebutiken finns skrivande stund ett tjugotal fysiska butiker i Sverige.

Rack-room skobutik
Deichmanns rack-room koncept är enkelt - skorna säljs direkt ur kartonger som staplats upp efter märke och skostorlek i butikslokalerna.

Sponsrade länkar

Deichmann grundades år 1913 i tyska Essen och har numera över 3000 skobutiker i ett tjugotal länder världen över. Deichmann har på några år fångat upp den kundgrupp som vanligtvis handlar i billiga butiker som DinSko och Skopunkten – utbudet på Deichmann är nämligen betydligt större och kvaliteten på skorna är överlag bättre. Företagets skoprodukter är även väl framme ur modesynpunkt. Tack vare sin dominans på skomarknaden, kan Deichmann ta fram skokollektioner genom direktkontakt med tillverkarna – på så sätt kan priserna hållas nere eftersom man kan undvika dyra mellanhänder.

Skobutik med självbetjäning

Försäljningskonceptet i Deichmanns skobutiker går under namnet rack-room; en försäljningsmodell som ursprungligen härrör från USA. Principen går i korthet ut på att skorna presenteras i färdiga kartonger direkt i butiken. Skorna är placerade i butiken efter märke och storlek – på så sätt kan kunden själv hitta rätt storlek och prova skon utan att behöva tillkalla personal. Konceptet – som reducerar personalkostnaderna väsentligt – är ytterst lämpat för länder med dyr arbetskraft, t.ex. Sverige och Tyskland. Nackdelen är naturligtvis att själva butikslokalen måste vara stor för att rymma alla kartonger. Kartongstaplarna leder vidare till att shoppingkänslan inte känns särskilt exklusiv, men å andra sidan tycks exklusiva kundsegment inte heller höra till företagets primära målgrupp.

Skoförsäljning på nätet

Numera har Deichmann en välutvecklad webbutik, som finns tillgänglig på varumärkets officiella hemsida (deichmann.com). I övrigt finns fysiska butiker lite varstans i Sverige – i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö finns till och med flertalet skobutiker representerade innanför stadsmurarna.

Sponsrade länkar