Damskor

Sponsrade länkar

Omsättningen av damskor är enorm både på nätet som i fysiska butiker. Storfotade damer har emellertid större chans att hitta passande storlekar online än ute på shoppingrundan.

Damskor
Högklackade damskor med kilklack.

Sponsrade länkar

Begreppet damskor inrymmer inte bara klackskor, utan alla skomodeller som damer kan tänkas bära; däribland stövlar, stövletter, pumps, sandaler och en mängd av olika öppna klackskor. Damer kan således välja och vraka mellan olika skomodeller – förutsatt att fotstorleken överensstämmer med tillgången på skostorlekar.

Svårt hitta damskor i stora storlekar

De damer som har storlekar över 44 kan nämligen få stora problem att hitta passande skor. Många damer tar därför sin tillflykt till nätet, där tillgången på just stora damskor är enorm. Män drar sig inte från att fråga efter skor i stora storlekar när de letar i fysiska butiker, medan storfotade damer tycker att det är desto mer pinsamt att fråga. Fortfarande är idealet om den välutrustade mannen och späda kvinnofiguren djupt rotat, inte mint i skosammanhang.

Damskor på nätet

En annan myt som fortfarande är i högsta grad är levande rör kvinnornas shoppingvanor; kvinnor sägs gilla shopping i fysiska butiker, medan män snabbshoppar online. De flesta webbutiker med skor kan lätt såga denna myt – omsättningen av damskor är nämligen enorm på internet.

Typiska damskor för herrar

Trenden ”meterosexual dressing” kan sägas vara genussamhällets mest kännbara efterskalv. Denna trend innebär att männens klädmode har fått feminina inslag. Idag tillverkas t.ex. särskilda klackskor för män. Denna typ av klackskor kan dock inte användas av män på fester och baler utan att de framkallar obehagliga blickar.

Sponsrade länkar