Herrskor

Sponsrade länkar

Synen på hur herrskor ska se ut är fortfarande steril och fördomsfull, medan begreppet damskor är desto mer lukrativt. Ett annat problem med herrskor är bristen på riktigt stora storlekar.

Herrskor
Trendiga herrskor i klassisk lädermodell.

Sponsrade länkar

Fortfarande är utbudet av herrskor mer begränsat än utbudet av skor för damer. Tidigare rådde en allmän föreställning om att damskor är synonymt med högklackat, men denna uppfattning är idag som bortblåst. Damskor kan således omfatta alla olika skotyper – alltifrån ballerinor och eleganta läderskor med platt sula till olika typer av högklackade skor. Begreppet herrskor är däremot mera avgränsat; fortfarande innebär herrskor traditionella, svarta eller bruna läderskor som kombineras med kostym. Lloyd tillverkar exempelvis klassiskt stilrena herrskor, medan Vagabond är mera nyskapande.

Herrskor online – stort utbud av modeller

Brandos torde vara den svenska nätbutik som har störst utbud av herrskor. Däremot kan den som har riktigt stora fötter få leta en bra stund innan rätt sko dyker upp. De flesta etablerade skotillverkares storlekar slutar nämligen vid 46. Nätbutiken Grandshoes.se har störst utbud av stora skor från kända tillverkare. Räkna med att stora skor är ca 20 % dyrare än skor i standardstorlekar. Anledningen är dels att produktionskostnaderna skjuter i höjden i de fall skotillverkarna måste tillverka ett litet antal stora skor, dels att materialkostnaderna är högre hos stora skor. Stora herrskor är visserligen 20 % dyrare än standardmodeller – men de är å andra sidan också 20 % större.

Lätt hitta små herrskor

Att komma över små herrskor är däremot desto lättare för västerländska män. Detta beror i första hand på at asiatiska män har små fötter. Eftersom asiater är en stor kundgrupp för majoriteten av alla internationella skotillverkare, är det inget problem att hitta herrskor i storlekar som 39 och 40.

Sponsrade länkar