Gummistövlar

Sponsrade länkar

Gummistövlar är inte längre könsneutrala, vilket de var en gång i tiden. Idag finns en varieté av olika modeller för flickor, pojkar, damer och herrar.

Gummistövlar
Enfärgade gummistövlar kan användas som tillbehör till en trendig outfit.

Sponsrade länkar

Marknaden myllrar av olika stövelmodeller. De mest populära tillverkarna av gummistövlar är fortfarande Tretorn, Viking och Hunter – tidigare var även finska Nokia en känd tillverkare av kvalitetsstövlar. Räkna med att ett par enkla bruksstövlar kostar runt ett par hundralappar. Men klä dig konsekvent – ett par märkeslösa stövlar i kombination med en trendig regnjacka från HH kan dra till sig förvånade blickar.

Avdankad hippiepryl – men fortfarande modern

Den klassiska gummistöveln har alltid upplevts som en hippiepryl. Den blommiga stöveln kan därför ses en kvarleva från 1970-talets hippietid, då tjejer vanligtvis bar stövlar i kombination med kofta eller rutig skjorttunika. Blommönster är de facto fortfarande populära på gummistövlar. Svart, rött och rosa dominerar dock bland enfärgade gummistövlar – rött och rosa bland typiska dammodeller.

Olika stövelmodeller

Idag går det att hitta alltifrån fodrade gummistövlar till gummistövlar med klack. De flesta tillverkare gör åtskillnad mellan dam- och herrstövlar. Könsneutrala gummistövlar blir alltmer sällsynta – till genusaktivisternas förtret. Detta gäller även gummistövlar för barn, som också delas in i typiska pojk- och flickmodeller.

Sponsrade länkar