Ankelboots

Sponsrade länkar

Ankelboots är en stöveltyp med klumpig klack som når sin försäljningstopp under hösten. Det är även då säsongens nya modeller kommer ut på marknaden.

Ankelboots
Ankelboots med dragkedja och klassisk kilklack.

Sponsrade länkar

Ankelboots är stövlar med klumpiga klackar och platå. Skotypen försluts med snören, någon typ av spännen eller blixtlås. Vanligtvis når denna skotyp sin försäljningstopp på hösten. Det är också i september och oktober som säsongens nya modeller brukar komma ut. Skon kan sedan användas under hela vinterhalvåret fram till valborg. Du som tänker använda skon dagligen under vintern bör satsa på en modell med varmt foder.

Ankelboots – märken och återförsäljare

Den som letar efter billiga ankelboots för under 400 kr bör söka sig till H & M, Topshop eller DinSko. På H & M finns i skrivande stund ett par snygga ankelboots med guldfärgat blixtlås för 399 kr. Kvaliteten på H & M:s stövel lär vara bättre än för motsvarande stövlar på DinSko. Övriga populära ankelboots:

  • Ankelboots från Acne i grå mocka. Pris: 2995 kr.
  • Ankelskor i brun look med fransar från Asos för 1800 kr.
  • Stilrent svarta ankelboots från French Connection för knappt 1700 kr.
  • Lyxvarianten av ankelboots hittar du hos tillverkaren Chloé. I skrivande stund erbjuder denna tillverkare ett par mockafärgade ankelskor för 5445 kr.

Du som funderar på de dyrare varianterna kan spara tusenlappar vid köp via utländska återförsäljare. Tänk dock på att – om möjligt – prova modellen i en svensk butik innan du beställer skon från den utländska återförsäljaren. Detta med anledning av att återköp kan bli komplicerat ifall du inte befinner dig i samma land som återförsäljaren.

Sponsrade länkar