Köpa skor

Sponsrade länkar

Att köpa skor i fysiska butiker är dyrt, men säkert. På nätet är riskerna större, men priserna i gengäld lägre. Ju lägre priser, desto större risker. Särskilt om du köper skor från utländska webbutiker.

Köpa skor
Att handla skor i fysiska butiker är säkert – man köper bara skon om den passar.

Sponsrade länkar

Anledningen till att det på senare tid har blivit populärt att köpa skor på nätet förklaras främst av att det är bekvämt. Den som är ute efter en specifik skomodell orkar inte leta efter skon i fysiska butiker; det är betydligt enklare att skriva in modellbeteckningen i sökmotorerna. Den som planerar att handla skor på nätet bör i första hand välja märken som man är väl bevandrad i sedan tidigare. Storlekssättningen varierar nämligen upp emot två storlekar mellan olika tillverkare.

Köpa skor i USA

Skor i USA är billiga i tider då dollarkursen är gynnsam för svenska konsumenter. Så länge dollarn pendlar runt 7-8 kronor kan skoköp i USA vara riktigt lönsamma. Du som köper skor i USA bör ta hänsyn till följande:

  • Amerikanska försäljningsföretag erbjuder – i likhet med svenska dito – fri returrätt. Tyvärr gäller den fria returrätten ofta enbart inom USA. Därför är det särskilt viktigt att du inte spontanhandlar skor från USA. Prova om möjligt skon i en svensk skobutik innan du beställer den från en amerikansk webbutik. Den som väljer att handla en skomodell från USA, som inte finns i Sverige sedan tidigare, kan således få problem.
  • Köpet för inte bli olönsamt. Hur höga är fraktkostnaderna i förhållande till skornas grundpris?

Fabriksgarantin på skor gäller förvisso även i samband med köp i utlandet. Men räkna med att du som konsument måste stå för fraktkostnaderna till återförsäljaren, såvida du inte bor i det land varifrån du beställde skon.

Sponsrade länkar