Tygskor

Sponsrade länkar

Tygskor är töjbara och garanterar således en bekväm passform. Vita, blommönstrade tygskor är återkommande sommartrender, medan svarta tygskor säljer bäst under vinter och höst.

Blåa tygskor
Populär modell av tygskor i canvas. Den platta sulan gör dock att skotypen inte är optimal för långdistanspromenader.

Sponsrade länkar

Tygskor är snygga och bekväma att bära, särskilt under sommarhalvåret. De flesta tygskor som säljs i Sverige är tygskor med sula i tunt gummi, däribland Converse och allehanda billiga tygskor (t.ex. falska Converse) som fyller hyllorna i lågprisbutiker som Skopunkten och DinSko. På sommaren toppar vita och blommiga tygskor försäljningsstatistiken. Converse, liksom canvasskor från H & M och Fred Perry, säljer särskilt bra. På hösten och vintern dominerar däremot svarta tygskor av typen plimsolls.

Tvätta tygskor i maskin

Tygskor
Converse skor och falska kopior av Converse utgör storsäljarna bland tygskor.

Vita tygskor kan – förutsatt att de är av tillräckligt hög kvalitet – tvättas i maskin. Använd ett skonsamt tvättprogram och låg vattentemperatur; risken med att tvätta tygskor i 60 graders kulörtvätt är nämligen att sömmar slits och limmet lossnar. I så fall är det bara nyköp som gäller. Starkt nersmutsade, vita tygskor kan lätt återfå sin ursprungliga färg genom att man häller i en mindre mängd klorin i tvättmaskinen.

Tygskor – fördelar och nackdelar

En påtaglig nackdel med Converse – eller canvasskor för den delen – är att de inte kan användas under regniga dagar, eftersom tyget inte är vattentätt. Till fördelarna hör dock att tygskor är en töjbar skotyp. Väl ingångna tygskor anpassar sig även efter ovanliga fottyper och garanterar på så sätt en bekväm passform.

Sponsrade länkar