Stora skor

Sponsrade länkar

Stora skor behöver inte kosta en förmögenhet hos återförsäljare som specialiserat sig på stora skomodeller. Dock får du vara beredd på att betala omkring 20 % mer för skor i ovanliga storlekar.

Stora herrskor
Herrskor i storlekar över 46 kan vara mycket svåra att få tag på – till och med i de etablerade skokedjornas butiker.

Sponsrade länkar

Stora fötter kan vara ett stort problem. Det vet alla som någon gång har letat efter större skostorlekar än 46. De flesta skotillverkares standardstorlekar slutar nämligen vid just 46. Därefter måste man som kund specialbeställa sina skor, vilket för de allra flesta är en plåga för privatekonomin. För damer börjar problemen redan vid storlek 43, men som kvinna kan man alltid lösa problemet genom att köpa ett par könsneutrala skor i en stor herrstorlek. Antalet kvinnor med storlekar över 46 är nämligen mycket litet, varför svårigheten att hitta stora skor för kvinnor i många fall går att lösa, såvida man inte letar specifika damskor – typ högklackat.

Var köpa skor i stora storlekar?

I Sverige finns ett fåtal tillförlitliga skobutiker som etablerat sig i kölvattnet av bristen på stora skor. Följande butiker har sortiment som helt eller delvis inrymmer storlekar över 46:

  • Skokedjan Kingsize skor i Stockholm har damstorlekar upp till 46 och herrstorlekar upp till 53. Kedjan har en butik på Tegnérgatan 51 i Stockholm och en på Borggatan 1 i Arlöv (strax norr om Malmö).
  • Brandos – Sveriges största nätbaserade skobutik med bra utbud av stora skor.
  • Frövi – kedja specialiserad på damskor med skobutiker på Stora Nygatan 41 i Stockholm samt på Rådhusesplanaden 15 i Umeå.
  • Grandshoes.se - nätbutik med bra utbud av stora skor för herrar.
  • Skor Twice – nätbutik med ett visst utbud av stora skostorlekar för både dam och herr.

Du som köper stora skor får vara beredd på att de kostar mer än skor i standardstorlekar, eftersom de nischade skobutikerna kan behöva specialbeställa vissa modeller från skotillverkare och skogrossister.

Sponsrade länkar