Gladiatorskor

Sponsrade länkar

Gladiatorskon är en modesko som är kaxig, sexig och utmanande. Skon används främst på sommaren, eftersom den är delvis öppen. Låga gladiatorskor med stort avstånd mellan remmarna kallas däremot för gladiatorsandaler.

Gladiatorskor
Gladiatorskor med remmar och utsmyckningar.

Sponsrade länkar

Gladiatorskor är en relativt ny trend på marknaden för skor. Trenden är däremot gammal, då den härrör från det antika och romerska skomodet. Ibland talar man i detta sammanhang även om gladiatorsandaler. Skillnaden mellan gladiatorskor och gladiatorsandaler är egentligen hårfin. Klassiska gladiatorskor är höga – ibland även knähöga – och ofta utrustade med hög klack. Foten täcks med remmar – och det är just remmarnas täthet som avgör om skorna ska kallas sandaler eller skor. När remmarna har stort avstånd, och foten exponeras i sin helhet, bör skon kallas för sandal. Både gladiatorskor och gladiatorsandaler har remmar även för tårna.

Gladiatorskor med platt klack – mest populära

Gladiatorskor med platt klack är den modelltyp som för närvarande är mest populär. Denna modell passar främst personer med långa, smala ben – men kan däremot upplevas som obekväm av kortbenta damer och herrar. Tänk också på att remmarnas tjocklek bör anpassas proportionellt till dina ben; tunna remmar brukar vara snyggast på smala ben och vrister, medan tjocka remmar sammanfaller bättre med runda, kraftiga ben.

Gladiatorskor i olika varianter

Gladiatorskor finns i en mängd olika varianter; med tunna och tjocka läderremmar, med eller utan klack samt i olika längd. Det finns även gladiatorskor med nitar, blixtlås – enfärgade modeller eller varianter med glänsande lack. Tänk på att gladiatorskor är en skotyp som ger ett kaxigt intryck. Kombinera den därför med en försiktigt utmanande klädsel – exempelvis leggings, blustunika med midjebälte och en sexig frisyr.

Sponsrade länkar