Barnskor

Sponsrade länkar

Barnskor kan med fördel köpas av mindre kända märken. Få skomodeller har kvalitetsbrister som är så grava att de inte håller den korta tid som de kan användas av barnet.

Barnskor
Barnskor ska vara lätta att ta av och på.

Sponsrade länkar

Ett barns fötter växer mellan 10 och 20 millimeter per år fram till dess att barnet nått tio års ålder. Därefter avtar fötternas tillväxt år för år – i genomsnitt. Foten växer nämligen i ryck, varför du får räkna med att skorna slits ut i ett ojämnt tempo. Du som står i begrepp att köpa barnskor bör därför mäta ditt barns fötter regelbundet så att skorna har tillräcklig gångmån redan från början. Köp skor som är något för långa från början – gärna skor med en gångmån på 1,5 centimeter. Barnskor som är alltför åtsittande kan nämligen leda till att foten blir missformad; därför bör skor med mindre gångmån än 0,5 centimeter inte användas av växande barn.

Barnskor – populära märken

Kavat, Viking, Converse, Pax, Vincent och Timberland är kända märken som även tillverkar barnskor. Märkena är dyra med tanke på att barnskor alltid måste ersättas efter något halvår. Du som inte orkar sälja dem på Blocket förlorar därför stort på att köpa märkesskor till ditt barn. Satsa i så fall hellre på ett par märkeslösa skor i hög kvalitet. Få skor är så undermåliga ur kvalitetssynpunkt att de inte håller den korta tid som de kan användas av barnet. Se dock till att skons fotprofil är fullgod.

Barnskor på nätet

Låt alltid ditt barn prova skorna på förhand. Ifall ni märker att en viss modell är billigare på nätet – slå till först efter att skon provats i en fysisk butik. Skor av okända märken bör helst inte köpas på nätet över huvud taget. Billiga barnskor bör köpas i fysiska butiker i första hand för att materialkvalitet och kvaliteten hos fästen och sömmar inte framgår av nätbutikernas produktbilder.

Sponsrade länkar