Wedins skor

Sponsrade länkar

Wedins skor heter numera Eurosko. De gamla Wedinsbutikerna har genomgått ett namnbyte och produktutbudet i sin helhet framgår av Eurosko.se.

Sponsrade länkar

Wedins skor är en ansedd skokedja med ca 200 butiker runt om i Norden. Wedins skor ägs numera av Eurosko, som även förvaltar skokedjan Don Donna. Företaget köptes år 1989 upp av Ward White för att strax därpå säjas vidare till KF. Wedins har således slussats runt mellan olika huvudmän, varav Eurosko är den senaste. För övrigt har skoföretaget varit börsnoterat i tio år. År 1999 bytte företaget namn från Wedins skor till Wedins skor & accessoarer, efter att ha köpt upp Handskmakaren; ett företag som tillverkar just accessoarer.

Wedins skor – utbud och skomodeller

Euroskos – eller Wedins’ – utbud begränsar sig till dam- herr- och barnskor av vardagstyp. Butikerna säljer inte sportskor, men väl gummistövlar och tofflor. Skomodellerna från Wedins kan granskas närmare på Euroskos hemsida: eurosko.se.

Butikerna har inte genomgått namnbyte

Wedins skor har under de senaste åren genomgått ett namnbyte, eftersom företaget köpts upp av Eurosko. De gamla Wedinsbutikerna håller därför på att byta namn. En del butiker har ännu inte hunnit byta namn, varför man som kund lätt kan få uppfattningen att Eurosko och Wedins är separata butikskedjor. Så är alltså inte fallet.

Sponsrade länkar