Timberland skor

Sponsrade länkar

Timberland tillverkar i princip alla typer av bruksskor. Märket är dock mest känt för sina robusta och snygga vildmarkskängor.

Timberland skor
Timberland är marknadsledare inom tåliga vandringskängor.

Sponsrade länkar

Timberland är i synnerhet känd för sina kvalitetskängor. Företaget har anor sedan 1918 och är idag en av världens ledande tillverkare av kvalitetsskor. Timberland torde vara mest känd för sina vattentåliga läderkängor; en skotyp som företaget dessutom är uppfinnare av.

Vildmarkskängor och bruksskor

Timberland tillverkar såväl moderiktiga bruksskor som trendiga vildmarkskängor. De senare är också tillverkade av läder. Kängorna från Timberland är utformade för att vara bekväma även vid milslånga vandringar. Insidan är mjuk och blir inte våt tack vare skons vattentäta sidor och fuktavfärdande ytskikt. Räkna med att betala runt 2000 kr för ett par tåliga vandringskängor från Timberland.

Brandos har störst utbud

Bland nätbutikerna har Brandos det i särklass största utbudet av Timberlandskor. Dessutom finns specifika märkesaffärer i de tre storstadsregionerna. Här hittar du personal med specialistkunskap om just Timberland. Många skokedjor – däribland Scorett och Håkansson – har sortiment som inrymmer någon eller några Timberlandmodeller.

Timberland skor för barn

Timberland tillverkar även barnskor. Skorna får dock betraktas som lyx för den vanliga barnfamiljen; ett par sandaler kostar runt 500-lappen och prislappen på ett par tåliga bruksskor med snören är nära 700 kr.

Sponsrade länkar