Skokanonen

Sponsrade länkar

Skokanonen är en svensk butikskedja som grundades 1984. Efter att företaget gått i konkurs år 2012, köptes hälften av butikerna upp och drivs numera vidare med samma koncept som tidigare.

Skokanonen
Skokanonen logo

Sponsrade länkar

Skokanonen är en rikstäckande butikskedja som säljer skor i budgetsegmentet – såväl damskor som herrskor finns representerade i sortimentet. Därtill kommer populära kategorier som finskor, tofflor och gummistövlar. Företaget har satsat på jordnära modeller; något som i klartext innebär att skorna knappast är att betrakta som modemässigt uppdaterade. Men å andra sidan är designen genomgående klassisk och enkel, vilket tilltalar kundgrupper med traditionell skosmak. Vår erfarenhet av Skokanonens modeller är att de är robusta och håller hög kvalitet.

Modellutbud på nätet

Butikskedjan har en hemsida som är uppdaterad med senaste modellutbud inom kategorierna barn, junior, dam och herr. På hemsidan återfinns uppdaterad prisinformation, men däremot ingen shoppingmöjlighet och inte heller några produktbeskrivningar. Den som vill handla skor från Skokanonen måste således uppsöka någon av de fysiska butikerna. De butiker som inte stängts ner efter konkursen finns bland annat i Karlstad, Norrtälje, Katrineholm, Luleå, Avesta, Ullared, Umeå, Vadstena, Visby, Örebro och Söderhamn. De tre storstadsbutikerna förblir således utan skobutiker.

Vardagligt bruksmode med potential

De skomodeller som återfinns i Skokanonens butiker är närmast hänförliga till klassiskt bruksmode. Skorna är tidlösa och bekväma samtidigt som de är moderna till den grad att de duger utmärkt som vardagsskor. Somliga modeller kan även, rent taktiskt, användas som festskor trots ett visst mått av anonymitet – enkla bruksskor kan nämligen istället leda över fokus på ett annat klädesplagg som man särskilt vill framhäva. Exempelvis en välsnittad kostym eller klänning.

Sponsrade länkar