Ballerinaskor

Sponsrade länkar

Ballerinaskor kombinerar bekvämlighet och feminint mode på ett förtjänstfullt sätt. Skorna saknar klack och är därför bekväma att bära. Samtidigt är de lätta att ta på och av.

Ballerinaskor
Ballerinaskor är bekväma att ta av och på.

Sponsrade länkar

Ballerinaskor är en beteckning på klacklösa vardagsskor som påminner om balettskor till utseendet. H&M, Asos, Bianco, Gojane, Nelly, Scorett, Ellos, Puma, Vagabond och La Redoute är exempel på märken som säljer en eller flera modeller av ballerinaskor. Dessa kan köpas direkt från märkets egna återförsäljare, eller någon mellanhand. Se märkets hemsida för tillgängliga återförsäljare och rekommenderade riktpriser.

Ballerinaskor och trender

Svarta ballerinaskor var trendiga långt in på 2000-talet. Idag efterfrågas iögonfallande ballerinaskor; färgglada mönster, glänsande lack eller knallrosa ballerinaskor är exempelvis inne idag. Köp gärna ballerinaskor med någon fin detalj som piffar upp intrycket, t.ex. en rosett, slejfar, nitar eller vristrem. Unika skor är alltid snygga, även om de inte är toppmoderna.

Märket avgör priset

Ballerinaskor kostar inte särskilt mycket att tillverka, då de är enkla, öppna skor utan klack. I högre grad än för någon annan skotyp är det alltså märket som avgör priset. Variationen är enorm; en billig ballerinasko från H&M eller Eurosko (tidigare Wedins) kan kosta runt hundralappen, medan en dyrare sko från La Redoute eller Bianco lätt kommer upp i fyrsiffriga belopp.

Sponsrade länkar