Vinterskor dam

Sponsrade länkar

Efterfrågan på vinterskor till damer och herrar uppvisar en viktig skillnad – herrarna satsar mer på funktion medan damerna prioriterar mode. Som kvinna bör man tänka på att mode och funktionalitet de facto kan kombineras.

Vinterskor dam
De feminina inslagen hos damskor är tydliga - även i fråga om vinterskor. Klacken gör i detta fall att skorna blir obrukbara i terräng och lantliga vinterlandskap.

Sponsrade länkar

Vinterskor till damer bör vara varmfodrade och vattentäta – även i de fall de används i urbana miljöer med snöskottning och annan offentlig vinterservice. Damkängor kan t.ex. vara utsmyckade med snygga, dekorativa detaljer – även robusta vinterkängor brukar ha en rad olika feminina attribut som gör att de med fördel kan kombineras med både kappor, kjolar och klänningar. Merparten av skotillverkarna – däribland Lundhags, Haglöfs, Meindl och Ecco skiljer avsevärt mellan dam- och herrmodeller.

Vandringskängor – låt funktion gå före mode

I de fall den efterfrågade skotypen är en vinterkänga, som i första hand ska användas för fjällvandring och annan långdistansvandring i terräng, bör även de mest modekänsliga damerna prioritera funktion framför stil och mode. Meindl är ett renommerat skomärke som lämpar sig sällsynt väl för fjällvandring, men tänk på att även dessa exklusiva märkesskor måste gås in i regelbundna etapper.

Undvik impulsköp av unisexkängor online

Även om det yttre skiljer sig bara ytterst marginellt mellan vandringskängor för damer och herrar, bör man som kvinna inte frestas att köpa ett par herrkängor – tillika ett vanligt misstag bland kvinnor med stora skostorlekar. Damer brukar nämligen ha ett betydligt smalare hälparti än män, vilket kan leda till att skon inte sitter stabilt baktill. Många kvinnor vittnar om kängor i vilka hälen hoppar upp och ner under vandringen; något som sedermera lett till både skavsår och värk. När det gäller skor bör man inte heller förlita sig på unisex, då olikheterna mellan mäns och kvinnors fötter de facto kräver könsanpassade skor.

Sponsrade länkar