Billiga skor – olika alternativ

Sponsrade länkar

Billiga skokedjor, utländska webbutiker och kampanjer i fysiska butiker är några möjliga sätt att komma över billiga skor.

Billiga skor - olika alternativ
Granska skons materialkvalitet noga innan du köper billiga skor.

Sponsrade länkar

I Sverige finns en handull butiker som helt eller delvis specialiserat sig på att sälja billiga, märkeslösa skor, däribland Skopunkten, Deichmann, DinSko och Ullareds skobutik. Butiker som DinSko är något dyrare än den förstnämnda, men å andra sidan är kvaliteten på de enskilda skomodellerna betydligt högre här än hos t.ex. Skopunkten.

Köpa billiga skor

Den som väljer att handla billiga skor från Skopunkten eller Deichmann bör noga undersöka kvaliteten hos det enskilda skoparet. Hos sportskor gäller det att kolla upp sömmarnas kvalitet, medan klackens kvalitet och hållbarhet är mest väsentlig på klackskor (den slits snabbast). Den som väljer att handla märkeslösa skor bör undvika att handla skor på nätet, såvida man inte är beredd att ta vissa risker. En bild kan aldrig ge en rättvisande återgivning av en skos verkliga kvalitet. Den som väljer att köpa märkesskor till rabatterat pris – t.ex. DC eller Converse skor billigt – kan åtminstone förvänta sig en viss minimikvalitet. Tänk dock på att:

  • Om du köper märkeslösa skor från t.ex. Skopunkten till ordinarie pris, har du alltid bytes- och ångerrätt.
  • Du som däremot väljer att köpa märkesskor från utförsäljningar och kampanjer, kan visserligen räkna med en viss grundtrygghet i och med märkets kvalitet. Däremot kan du inte räkna med att kunna byta skon i efterhand.

Att hitta snygga skor på internet är inte omöjligt, särskilt inte om du är beredd att handla skor i USA. Märken som Converse, Nike och DC är betydligt billigare på andra sidan Atlanten. Europeiska märken som Ecco och Adidas behöver däremot inte vara det.

Sponsrade länkar